دیوار سبز

دیوار سبز

معمولا بخشی از ساختمانها که با پوشش گیاهی پوشیده می شوند را  دیوار سبز می نامیم. آنها همچنین به عنوان گرین وال ،دیوارهای گیاهی یا دیوارهای زنده نامیده می شوند زیرا هوای محیط را تا حد زیادی تصفیه و خنک می کنند و محیطی سالم ایجاد می کنند. یکی از پرفروشترین محصولات شرکت طبیعت مدرن بعنوان دیوار سبز پالوداریوم است

چگونگی ساخت گرین وال و کار کردن آن

طبق تعریفی که در بالا به آن اشاره شد  به گرین وال پوششی گیاهی گفته می شود . در این ساختار پوشش گیاهی روی دیوار نگهداری می شوند و حجم افقی کمی دارند.

کار برد دیوار گیاهی بستگی به نوع دیوار گیاهی دارد.  بعضی از انواع گرین والها لوله های پنهانی دارند که از آن جهت آبیاری دیوار استفاده می شود. آبیاری بعضی دیگر از دیوار گیاهی بصورت دستی با همان سنتی انجام می شوند.

مزایای گرین وال:

جدی ترین تهدید گرمایش جهانی، افزایش شهرنشینی و جنگل زدایی هست.  با افزایش قابل توجه انتشار دی اکسید کربن و انتقال حرارت موجود چالش برانگیزاست  با این شرایط  دیوار گیاهی بهترین جایگزین به عنوان یک وسیله سایه انداز خوب در برابر افزایش گرما و تلفات انرژی، آلودگی و غیره عمل می کند. از این رو گرین وال در شرایط شهری ضروری است.

مزایای اقتصادی و زیست محیطی دیوارگیاهی:

مزایای اقتصادی و زیست محیطی زیادی را برای گرین وال  می توان ذکر کرد. از جمله  منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی، افزایش عمر ساختمان، جذب CO2، آکوستیک و زیبایی شناسی می شوند.

صرفه‌جویی در انرژی:

پوشش گیاهی روی دیوارها می‌تواند در خنک کردن ساختمان‌ها در تابستان و عایق کاری آنها در زمستان کمک کند. این اقدام باعث کاهش هزینه‌های گرمایش و سرمایش می‌شود و در نتیجه منجر به کاهش انتشار کربن می‌گردد.

سلامت:

گیاهان بالارونده روی دیوارهای گیاهی فضای آلوده را فیلتر می‌کنند.

تصفيه هوا: گياهان آلودگي را فيلتر مي كنند، به ويژه هنگام استفاده در داخل ساختمان.

کاهش صدا: به عنوان مانع صوت عمل مي كند و باعث سكوت تر شدن ساختمان ها و خيابان ها مي شود .

برای گرین وال باید گياهان مناسب از نظر دوام و شرایط جغرافیایی را انتخاب کرد

برای گرین وال چه گیاهانی مناسب هستند؟

در دیوار گیاهی چه گیاهانی را بکاریم که دوام مناسب را داشته باشند، یکی از اصلی‌ترین نکات می باشند. باید گیاهانی را انتخاب کنیم که در برابر تابش مستقیم خورشید، سرما، گرما و بارندگی مقاوم و دارای شرایط ایده‌آل  باشند.

علاوه بر زیبایی منحصر بفردی که برای گرین وال بدست می آورند باید به نکات زیر نیز  توجه کنیم:
  • کیفیت آب دریافتی،
  • رطوبت محیط
  • میزان نور دریافتی
  • شدت باد
  • ارتفاع خاک

در انتخاب گیاهان برای دیوار گیاهی، تنوع رنگ و فرم می‌تواند بر روحیه افراد تأثیر بگذارد. باید به این نکته توجه کرد که گیاهان سبز در اکثر موارد مناسب‌تر هستند. همچنین، اقلیم آب و هوایی نیز باید در نظر گرفته شود؛ زیرا در مناطق سرد و خشک، استفاده از گیاهان که جلوگیری از نور خورشید را بین برگ‌ها دارند، توصیه نمی‌شود.

انواع دیوارهای گیاهی بر اساس پوشش

دیوار گیاهی با پوشش نرم

دیوار گیاهی با پوشش نرم ، شامل  سیستم هایی مانند کیسه یا قفسه برای نگهداری گیاه هستند. حداقل سالی یکبار برای دیوار سبزی که در بیرون از ساختمان هستند خاک تعویض می شود و برای دیوار گیای داخل ساختمان  حداقل دو بار در سال خاک آنها عوض می شود.

مکان های شلوغ ، ترافیک زیاد ، جاهایی که در معرض باران یا باد شدید هستند مناسب برای استفاده از گرین وال نیستند

دیوار گیاهی با پوشش حصیری

گرین وال‌ها از الیاف یا حصیر ساخته می‌شوند و برای نگهداری گیاهان با رویش کم مناسب هستند. آبیاری آن‌ها نقش مهمی در دوام و ماندگاری دارد. انواع آبیاری گرین وال شامل آبیاری سنتی و هوشمند است. طراحی و اجرای سیستم آبیاری گرین وال بسیار حائز اهمیت است به دلایل دوام و ماندگاری.

دیوار گیاهی با پوشش سازه‌ای

انواع مختلفی دارد که بر اساس اندازه، شکل و ضخامت متفاوت ساخته می‌شود. این دیوارهای گیاهی دارای دوام و ماندگاری بالا هستند و نگهداری آن‌ها نسبت به هزینه نصب بسیار کمتر است.

انواع گرین وال بر اساس مکانیزم آبیاری:

در طراحی گرین وال، سیستم آبیاری حائز اهمیت بوده و برای دوام و ماندگاری به خوبی نقش دارد.

روش‌های آبیاری گرین وال شامل آبیاری سنتی (کلاسيك) و هوشمند (smart) است.

آبیاری سنتی

روش آبياري سنتي باعث هدر رفت آب شده  چرا که بیشتر از نیاز وافعی گیاه آب مورد استفاده قرار می گیرد لذا  به جای آن  روش هوشمند جایگزین روس سنتی  شده است

آبیاری هوشمند

این مکانیزم هوشمند آبیاری طوری هست که در هر نقطه از دیوار سبز طراحی شده است. در این روش از آبیاری تا حد زیادی مراقبت هر روزه از دیوار گیاهی را کم کرده است.آبیاری هوشمند از یک مخزن ، پمپ آب و یک تایمر تشکیل شده است.

با پر شدن مخرن و تنظیم تایمر ، دیوار سبز بوسیله پمپ آبیاری می شود.

انواع اتصال گرین وال

مستقیم 

در این اتصال دیوار سبز بصورت مستقیم روی دیوار نصب و گیاهان روی آن رشد می کنند مثل گیاهان رونده

غیر مستقیم

در این روش گرین وال با نگهدارنده به دیوار متصل می‌شود. که از انواع این روش : دیوار سبز مدولار، کابلی، شبکه‌ای، نمد پلیمری و هیدروپونیک و مواردی از این دست می‌باشد.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *